Задържаха за убийство отпускар от затвора във Варна

16:25, 12 мар 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
45-годишният Ремзи Мустафа от Дългопол е убиецът на 75-годишния Хаккъ Али от руенското село Люляково. Това съобщиха на извънреден брифинг директорът на бургаската полиция Калоян Калоянов и ръководителят на Окръжната прокуратура в града Калина Чапкънова.

След постъпил сигнал от роднина на убития на 10 март следобед в руенската гора е открит трупът на Хаккъ Али, а вечерта е заловен убиецът, който, по думите на комисар Калоянов, е направил всичко възможно да заличи уликите за престъплението. Мотивите за убийството са личностно-финансови. Жертвата Али не е криминално проявен.

Ремзи Мустафа е смазал черепа на възрастния мъж с тъп предмет, вероятно с камък, но това ще стане ясно след приключване на съдебномедицинската експертиза. След това Мустафа захвърлил трупа в дере между общините Айтос и Руен.

Убиецът е задържан от варненската полиция в родния си град Дългопол, където се укрил след престъплението. Той излежавал присъда за изнасилване в затвора във Варна, но за периода 9 – 14 март бил пуснат в отпуск. Преди това е осъждан и за грабеж.

Предстои внасяне на искане в Бургаския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Ремзи Мустафа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама