Стотици килограми мокри кърпички в канализацията в Добрич водят до сериозни проблеми

16:41, 12 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зачестили са проблеми с канализационната мрежа в Добрич и областта вследствие на хвърлянето на мокри кърпички в канализацията, алармира управителят на „ВиК” – Добрич инж. Петър Калчев.

„Молбата ми е колкото може повече хора да разберат, че мокрите кърпички не се разлагат от водата и мястото им не е в канализацията. Много хора пострадаха като им се наводниха мазите, запушвайки се от кърпичките, които те хвърлят. Същото е и положението по хотелите. Има надписи на 3-4 езика, че не се хвърлят, но пак го правят. Това пречи на помпите на каналните помпени станции и на пречиствателните станции”, обясни той.

Проблемът се наблюдава през последните две-три години, но ескалира.

Мокрите кърпички са удобни и масово се ползват, но това редовно води до проблеми, подчерта шефът на водното  дружество. Неотдавна в квартал „Добротица” канализация е преливала заради задръстване с мокри кърпички, а преди броени дни в центъра на града мазите на жилищен блок се напълнили с канална вода, отново по същата причина.

Вадят се стотици килограми кърпички, хвърлени в канализацията, каза инж. Калчев. Затова от водното дружество апелират гражданите да не изхвърлят мокрите кърпички в канализацията, защото това се връща при тях като проблем.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама