49 терористи са ликвидирани, 9 задържани при спецакция в Тунис

16:54, 12 мар 16 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
49 терористи са били ликвидирали при спецакция на тунизийските сили за сигурност, проведена в град Бен Гуерден, близо до границата с Либия. При операцията са задържани още девет души, предаде агенция ТАСС.

"Общият брой на терористите, убити при съвместни специализирани операции за борба с тероризма, е 49 души, а девет са задържани. Освен това тунизийските сили за сигурност са открили голямо количество оръжие и боеприпаси", се отбелязва в публикувано съвместно изявление на министерствата на вътрешните работи и националната отбрана на Тунис.

„Ситуацията в Бен Гуердан постепенно се стабилизира, но силите за сигурност и военните продължават да се намират в състояние на бойна готовност. Занятията в учебните заведения са отменени по съображения за сигурност“, заяви прес-секретарят на министерството на националната сигурност полк. Белхасен Уеслати.

В понеделник група терористи от „Ислямска държава“ пресече тунизийско-либийската граница и нападна погранични постове и казарми на националната гвардия в град Бен Гуердан. При нападението загинаха седем цивилни и 13 терористи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама