Старозагорец подал лъжливия сигнал за бомба на летище София

16:57, 12 мар 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорецът Ангел Г. е авторът на лъжливия  сигнал за бомба на летище София, съобщи днес прокурор Надежда Белчева от Районна прокуратура Стара Загора.

На 09.03.2016 г. в 21.27 часа на тел.112 е подадено злоумишлено анонимно телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство на Аерогара - София. Анонимен мъжки глас съобщил, че след 30 минути на летището ще гръмне бомба.

Установено e, че обаждането е постъпило от обществен телефонен апарат, намиращ се  в  Стара Загора, на бул. "Цар Симеон Велики".

При проведеното разследване е установено, че автор на сигнала е Ангел Г. На 25 г. от Стара Загора.

Ангел е задържан в петък за срок до 24 часа. Днес с прокурорско разпореждане му е наложена мярка  за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа.

Срещу Ангел Г. Е повдигнато обвинение по чл. 326 ал.2 от Наказателния кодекс за извършено телефонно обаждане, с което е предал невялно повикване за тревога и от деянието са настъпили значителни вредни последици. За това престъпрение наказанието е до 5 г. Лишаване от свобода и глоба от 500 до 2000 лв.

В понеделник в Районен съд Стара Загора ще бъде внесено искане за постоянна мярка «задържане по стража», уточни прокурор Белчева.

Срещу Ангел Г. се води  води още  едно досъдебно производство за държане на канабис.

Старозагорецът е направил самопризнания, сега се уточняват механизма и мотивите за престъплението. Той е несемеен. Работи като машинен оператор в старозагорска фирма.

 

          

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама