Марица се класира на пoлуфинал след втора победа над Шумен

17:52, 12 мар 16 / Спорт 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Марица (Пловдив) се класира за полуфиналите в първенството на НВЛ-Демакс+, след като и във втори мач от четвъртфиналните плейофи победи Шумен 05 с 3:0 (27:25, 25:14, 25:19).

За разлика от първата среща в Плодив в зала „Младост" състезателките на Марица трябваше доста да се потрудят, за да стигнат до победата.

Най-голяма интрига имаше в първата част на двубоя. Домакините изоставаха с 4 точки, но успяха да обърнат играта и при второто техническо прекъсване поведоха с 16:13. До края на гейма резултатът премина през няколко равенства и все пак Марица успя да вземе победата с 27:25.

В началото на втората част Марица показа класата си и натрупа преднина от 10 точки. Разликата се оказа нестопяема за шуменки и гостите от Пловдив затмолиха гейма с 25:14.

В третата част Марица отново натрупа преднина в началото, но този път шуменки не позволиха аванса на гостите да бъде голям.

С по-добра концентрация на терена пловдивчанки достигнаха до серия от мачболи (24:14), но момичетата от Шумен положиха максимални усилия и отново затрудниха съперника. Все пак, домакините отстъпиха с 19:25 и 0:3 гейма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама