В ДПС си искат Ахмед Доган за лидер на партията

17:53, 12 мар 16 / Политика 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На проведените областни конференции във Видин, Велико Търново, Перник и Монтана делегатите на ДПС не са номинирали кандидати за председател на партията, защото „се обединили зад общото становище, че Ахмед Доган е и остава лидер на ДПС“. Това съобщиха от пресцентъра на Движението. 

Припомняме, че до избора на нов председател се стигна след отстраняването на Лютви Местан. В края на м.г. решението бе взето на заседание на Националния съвет на партията, провело се в имението на Доган в "Бояна". 

Въпросът с оперативното управление на ДПС ще бъде решен на предстоящата Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април. 

„Почетният председател на партията олицетворява единството на ДПС“, гласят становищата на областните конференции, проведени във Велико Търново и Видин. Делегатите на националната конференция получили мандат да участват активно в работата на висшия партиен форум, на който да се затвърди ролята и мястото на ДПС, като водещата либерална, национално отговорна партия на страната, единна зад лидера си Ахмед Доган, съобщават още от пресцентъра.

Партийните си позиции са запазили досегашните областни председатели на ДПС във Велико Търново – Гюнай Далаоолу, Монтана Емил Тодоров и Боряна Методиева в Перник.

Във Видин за областен председател е бил избран Петър Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама