Държавни инспектори и рибари се обединяват в борбата с бракониерите

17:59, 12 мар 16 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 „Можем само да приветстваме гражданската активност и желанието да работим съвместно. Разчитаме на помощ от обществото , за да намалим значително случаите на бракониерство от най-големите ни водоеми“, заяви в Стара Загора д-р Велин Николов, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителна агенция  „Рибарство и аквакултури“  (ИАРА).

В Града на липите той и експерти от Агенцията се срещнаха с представители на новоучредената Централна рибоопазваща организация. Преди ден нейните членове се оплакаха от липсата на сътрудничество с инспекторите.

 „Общо 247 са служителите, които работят за опазването и обогатяване на аквакултурите в българските водоеми, броят им минимален и те не винаги успяват да реагират навреме на сигнали” , призна д-р Николов. След проведената среща с активистите от новата структура,  се очаква контролът над двата най-големи водоема в Старозагорско – язовирите „ Копринка” и „Жребчево”, да бъде засилен.

 Създателите на организацията се надяват чрез действията си да активизират държавните институции, те изрязяват готовност да работят съвместно и за написването на нов закон за опазване на рибното богатство. Близо 400 риболовци се събират утре  на яз. „Копринка”, за да обсъдят по-нататъшната си работа по опазване чистотата на водите и намаляване на бракониерските набези. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама