Кемпери и табла на протеста срещу забраната за къмпингуване (снимки)

19:11, 12 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С партия табла и няколко кемпера граждани за поредна вечер излязоха на протест срещу законовите промени, които забраняват къмпингуването.   

Десетки екоактивисти се събраха и опънаха палатки пред президентство. 

По-рано днес президентът подписа указ за обнародването на промените, които забраняват къмпингуването и паркирането на 100 м. от плажа, но сезира Конституционния съд за глобите. Властат пък пусна за обществено обсъждане тотална забрана на дивото къмпингуване. 

Пред София Topnovini.bg собственикът на кемпер Марцел Рангелов обясни, че е тук заради новите промени, които министърът на туризма Николина Ангелкова предлага.

„Те забраняват къмпингуването в цялата страна. Не може да го забраниш, след като не си уточнил в закона какво точно означава това. Трябва да има точно определени правила кой къмпингува и кой не“, убеден е Рангелов.

Според него държавният глава не наложил вето на поправките в Закона за Черноморското крайбрежие, защото има много хора, които искат да продължат със строежите на големи хотели, вилни селища и т.н.

„Не знам точно какво се случва, но имам някакви интереси“, каза той и допълни, че новите глоби са нереални, след като по минималната работна заплата е непостижимо за плащане.

„На нашия протест са се обединили хора, които са политически ляво и дясно ориентирани, под една единствена кауза. Ние искаме да можем, като ловим риба, да си опънем палатките. Като въведат глобата, аз лично ще си събирам актовете на пирон“, заяви Апостол Апостолов.

Според него един закон, който хората не искат да спазват, не е закон, а тирания. Посъветва министър Ангелкова да не дава пример с Испания, Италия и Франция, които са имали силни хотелиерски лобита.

Разликата била, че там има нормални хотели. „Президентът не наложил вето, защото му е по-лесно. Той си е човек на ГЕРБ и както и да се маскира, ние него си го знаем“, каза още Апостолов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама