Служители на МВР протестираха в Бургас

20:05, 12 мар 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 70 служители на МВР излязоха на протест пред Съдебната палата в Бургас. Сред тях имаше полицаи, граничари, надзиратели в затвора, огнеборци, съдебни охранители.

Събранието на открито, както те сами нарекоха мероприятието, се състоя тихо и мирно. Само един плакат беше разгърнат – от служителите в затвора. Основното им недоволство е срещу орязването на отпуските и социалните привилегии на служителите, които работят по Закона за МВР.

Недоволстващите посочиха, че няма диалог между изготвилите промените и синдикатите. Последните били предложили техен вариант на реформата в МВР, въпреки че това не е тяхна работа. Те обаче не били възприети от правителството. Протестиращите са съгласни, че реформа е необходима, но не и да им се орязват социалните придобивки. Според тях хората, които пишат промените в законите, са неграмотни и невежи.

Протестът на открито продължи около час. След като минаха преките включвания в новините по две национални телевизии, събранието се разпусна и участниците в него си разотидоха.

Щафетните протести ще продължат в понеделник в градовете Пловдив, Кържали и Плевен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама