Пловдивските полицаи протестират с флашмоб

07:18, 14 мар 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На предупредителен протест излизат днес полицейски служители от Пловдив заради готвените промени в Закона за МВР. От 18 до 18.30 часа те ще се съберат пред сградата на Областната дирекция, а между 18.30 и 19.30 часа е предвиден флашмоб на кръстовището на баня "Старинна".

Пловдивските полицаи ще раздават брошури и ароматизатори на водачите на МПС и на преминаващите граждани, като няма да бъде затруднявано движението на превозни средства, съобщиха от дружествата на Синдикалната федерация на служителите на МВР от Пловдив и региона.

Протестни действия ще има и утре, 15 март, като те отново ще започнат със събрание пред ОД на МВР, а от 18.30 до 19.30 часа ще има шествие по ул. "Райко Даскалов" и ул. "Княз Александър I Батенберг" (Главната).

Служителите на вътрешното ведомство негодуват срещу планираното намаляване на обезщетенията при пенсиониране от 20 на 12 заплати и намаляването на годишния отпуск от 30 на 25 дни.

Финансовият ефект от редуциране на разходите ще настъпи най-рано през 2030 г., смятат синдикатите. Тогава новопостъпилите сега служители в МВР ще са направили 12 години стаж и при евентуалното им напускане ще започнат да получават обезщетение от 12 вместо 20 заплати. Синдикатите не одобряват и създаването на агенция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама