Дейности за повишаване на грамотността обсъждаха детски учители в Антоново

07:18, 14 мар 16 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Добри практики за повишаване на грамотността обсъждаха в Целодневна детска градина „Шестте ястребинчета” в град Антоново. На срещата присъстваха представители на  неправителствени организации, директори и учители  от училищата в общината, представители на местната власт и родители.

Гостите наблюдаваха  педагогическа ситуация на  тема: „Ние с  мама и татко учим и работим заедно“. 

"Проведената открита практика създаде  благоприятна среда за насърчаване на грамотността, формиране на общочовешки ценности като толерантност, уважение и самостоятелност при вземане на решения при работата в групи на децата и техните родители. Стимулираха се творчески заложби у децата и техните родители, което ще насърчи родителите в бъдеще да участват по - активно във възпитателно – образователния процес в детската градин", разказа директора на забавачката Мюжгян Екремова.

Представена бе презентация подготвена от педагогическият екип градината, която даде възможност на гостите да добият представа за проведени  дейности в групите, както в град Антоново, така и в селата Стеврек, Таймище, Изворово и Трескавец. Учителите споделиха своите бъдещи планове във връзка с разширяването на дейностите свързани с деца, родители , местна общност в подкрепа на грамотността, които ще съчетават обучение, възпитание, отдих, спорт, развитие и насърчаване на творческия детски потенциал. Всичко това ще повиши качеството на образователно-възпитателния процес, ще подпомогне преодоляването на езиковата бариера при децата -  билингви и усвояването на българския език, категорични са педагозите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама