15 общински съветници искат рибен фестивал в Бургас

07:24, 14 мар 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Бургас може да има още един фестивал от тази година. Той ще стане факт, ако бъде приета идеята на група общински съветници за създаването на рибен фест.

Предложението е входирано като докладна записка за гласуване в местния парламент на предстоящата в края на този месец сесия. Според Комисията по туризъм най-удачното време за провеждането на събитието е втората седмица на месец септември. По този начин има възможност да се удължи туристическият сезон в Бургас.

Вносителите са убедени, че фестивалът на рибата ще бъда добре приет от гражданите и гостите на града. За целта ръководството на Община Бургас трябва да определи местата, на които ще се разреши поставянето на павилиони за продажба на риба и рибни деликатеси.

Документът е придружен от подписите на 15 общински съветници от различни политически групи. Сред тях е и председателят на местния парламент Костантин Луков. Те са толкова убедени в приемането на докладната им, че вече предлагат след гласуването й комисиите по туризъм, култура и финанси да дадат своите предложения за програма в седмицата на рибата в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама