Протест "за" разумен, а не корупционен Закон за културното наследство

07:59, 14 мар 16 / Политика 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Протест "за" разумен, а не корупционен Закон за културното наследство ще се състои пред служебния вход на сградата на парламента между 12 и 13.30 часа. Според организаторите внесените от управляващите промени в закона задълбочават проблемите около опазването на културното наследство и допълнително узаконява корупционните практики, свързани с него. Също така се обрича на смърт Националния институт за недвижимо културно наследство, институт за чието поддържане в адекватно състояние държавата е подписала международен договор.

Протестиращите са категорични, че държавата отказала обществено обсъждане по тези наболели от години проблеми. Отказала и подадената й от Обществото ръка. Във връзка с това Форум "Културно наследство" кани всички свои съидейници и неправителствени организации да изразят възмущението си и да поискат замразяване на процедурата по приемането на промените, докато не бъде публично обсъден.

За поредна вечер ще се проведе и протестът против забраната за къмпингуване по плажовете. Той ще се проведе от 18.30 часа пред сградата на президентството.  "Нека излезем, за да покажем какво е мнението ни за тази забрана за къмпингуване и за тези глоби, които искат да ни налагат. Нека излезем пак и викнем още по-силно, защото зад гърбовете ни готвят нова ТОТАЛНА забрана за къмпингуване "извън посочените от закона" места, която ще важи за цялата страна", призовават организаторите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама