Ръководството на АИКБ се среща с пловдивския бизнес

08:28, 14 мар 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на ръководството на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) се срещат днес с бизнеса от област Пловдив. На срещата предприемачите от областта ще се запознаят с постигнатото от Асоциацията в полза на българския бизнес през последната година и с набелязаните цели и приоритети на АИКБ за следващия период.

Пред предприятията в областта ще бъдат представени Оперативните програми за новия програмен период, както и индикативните програми за отваряне на процедурите за кандидатстване през 2016 г., като ще им бъдат разяснени с подробности схемите, по които бизнесът е бенефициент.

Ще се дискутират инициативи на АИКБ за подобряване на бизнес климата в България. Ще бъдат представени резултатите от усилията за подобряване на бизнес средата и намаляване на административните прегради пред бизнеса;  ограничаване и превенция на неформалната икономика; подобряване на конкурентоспособността на българския бизнес и насърчаване на предприемачеството; усъвършенстване на корпоративното управление и развитие на капиталовите пазари.

Сред акцентите ще са и подобряването на качеството на услугите от общ икономически интерес, насърчаването и подпомагането на инвестициите и научно-изследователската и развойна дейност в България, развитието на човешките ресурси и осигуряването на благоприятна национална и международна среда за подкрепа на малките и средни предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама