Шефът на АПИ Лазар Лазаров ще изгори, прогнозира Кънев

08:44, 14 мар 16 / Политика 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров ще "изгори" заради нередни обществени поръчки”, каза пред “Нова” лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Започнаха обиски в конкретни фирми и тези обиски ще доведат до Агенция „Пътна инфраструктура” и тогава ще видим дали върху хората на Бойко Борисов и Делян Пеевски в Пътната агенция има чадър в прокуратурата или няма”, каза още Радан Кънев.

Съжалявам, че освиркаха Найден Зеленогорски. Получи реакцията, която е насочена към партията му, а не лично към него, заяви Кънев. Вчера по време на XIV Национално събрание на ДСБ, зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски беше освиркан, когато излезе да изнесе кратко слово пред сините симпатизанти.

Кънев категорично заяви, че здравният министър Петър Москов няма да бъде изключен от ДСБ. Той каза още, че ДСБ е най-важната част от Реформаторския блок и без неговата партия блокът няма как да съществува. "Едва удържахме да оставим партията в Блока. Той узрява в това да се обедини", заяви Кънев.

Той допълни, че премиерът Бойко Борисов го приема за враг, защото разбира, че ДСБ е единствената реална алтернатива на ГЕРБ. "Тази алтернатива неизбежно ще прерасне в широк политически съюз", прогнозира Кънев.

За три месеца в опозиция ДСБ постигна повече, отколкото за 13 във властта, заяви още лидерът на "тъмносините". Той посочи, че чрез своите депутати и натиск извън парламента, партията е успяла да постигне спиране на съмнителните обществени поръчки, осуетила е предизвестеният избор на нова КЗК и се е стигнало за сериозна работа по отношение на картела при горивата. "Единствено по съдебната реформа нямаше успех", призна той.

Относно спрените обществени поръчки Радан Кънев заяви, че позицията на правителството, че има нередности и нагласяне на търгове при поръчките, както и предприетото разследване - "това го казвахме ние". Кънев допълни, че премиерът Борисов всеки път се доближава до "нашата позиция". По думите му разследването на обществените поръчки ще доведо до Агенция пътна инфраструктура и тогава ще се покажат различните зависимости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама