Скоро и другите партии от РБ ще излязат в опозиция, предрича шеф в ДСБ

09:24, 14 мар 16 / Политика 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвсем скоро партиите партньори на ДСБ в Реформаторския блок ще разберат, че обещаните реформи няма да се случат и те няма как да останат в управлението, заяви пред БНР Йордан Агов - председател на ДСБ-Средец.

“В съвсем скоро време партньорите в Реформаторския блок, които смятат, че все още има шанс да се прокарат тези реформи, ще разберат, че ще са с много технически, тихи поправки, в последния момент внесени членове, ще бъдат опраскани и окепазени. Тогава, когато си дадат сметка за това нещо, не виждам как и пред кого ще могат да защитят оставането си в подкрепа на управлението”, коментира той.

Агов даде повече и подробности за новия устав на “тъмносините”, гласуван вчера. “В новия устав се снася власт на едно друго тяло от националното ръководство. Създава се един по-оперативен орган – Изпълнителен съвет, с областни председатели, които са избрани от местните структури”, каза той.

Той отрече промени в устава на партията да дават правомощия на районните организации да изключат някой от членовете си:

С новия си устав ДСБ ще бъде двигател на нова антикорупционна коалиция, заяви Йордан Агов. “Тя трябва да представлява това, което политиката в България трябва да бъде в парламента. Да нямаме фасадно ляво и фасадно дясно. Да имаме истинско ляво и истинско дясно, да има хора, които гласуват по съвест там и си спазват обещанията. И да създадем чист канал за това нещо, с обратна връзка, с отчетност”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама