Биячите от Околовръстното не били охранители, а съветници по хранене и домакини

09:31, 14 мар 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Оказа се, че биячите от Околовръстното шосе, които пребиха семейство, имат граждански договори, от които се разбира, че не са охранители. „Показах им гражданските договори на момчетата, за да спре да се спекулира вече. Момчетата са на граждански договори”, заяви пред бТВ Ивайло Борисов-Ториното.

От документите става ясно, че Христо Христов, който е в ареста заради участието му в боя, е домакин и задачата му по договор е да пазарува и да изпълнява възложените му задачи.

Георги Близнаков и Александър Гечев, които още са в ареста, са лични шофьори. Мартин Марков, който беше пуснат на свобода, също е личен шофьор.

Румен Башев например по договор е назначен като фитнес инструктор и съветник по хранене, а Христо Стефанов отговаря за поддръжката на техническото състояние на автомобилите.

Договорите са сключени на 29 януари 2016 г., като и шестте са на изпитателен срок до 1 март с почасово работно време. Заплащането е едва по 210 лева.

"Нямам охранители. Имам един шофьор, отговорник по хранене, на диета съм", обясни Ториното.

„Той е предоставил на органите на МВР лиценз, че станциите са негови за негови нужди, но въпреки това е съставен заповед, с която той следва да бъде наказан, че неговата фирма използва станции, а лицензът е на негово име”, обясни адвокат Мариана Тодорова за бизнеса на Ториното с депониране на земни маси.

Той уточни, че на базата на тази проверка му написали акт, че фирмата му, която се занимава с депониране на земни маси, се занимава с охранителна дейност, на базата на тези станции”.

Ториното бе категоричен, че служителите му, които не са охранители, не използват и станции.

„Радиостанции не използват те, използваме аз и колегата ми. Имам разрешително, кореспондирам си с булдозериста на кариерата ми с тази радиостанция”, обясни още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама