РБ „Сава Доброплодни" дава старт на празника на франкофонията

09:56, 14 мар 16 25 237 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За поредна година в Регионална библиотека „Сава Доброплодни"-Сливен ще се проведе седмица, посветена на френския език и култура. Проявите започват от днес и ще продължат до 18 март, в навечерието на Международния ден на франкофонията – 20 март.

В програмата на празниците на франкофонията в библиотеката тази година са включени:  презентация на френски език на тема:  „Скалните цветя” на френската поезия – Шарл Бодлер, Пол Верлен, Артур Рембо” - представяща интересни моменти от жизнения и творческия път на бележитите френски поети. Тя се посвещава на 195 г. от рождението на Шарл Бодлер,  120 г. от смъртта на Пол Верлен и 125 г. от смъртта на Артур Рембо. На френски език ще прозвучат и техните най-известни и най-красиви стихове.

В програмата са включени и прожекции на френски език на новия  анимационен филм на Марк Озборн „Малкият принц”  с три номинации за награди от престижни френски кинофестивали.

Презентациите и прожекциите на филма ще бъдат посетени от ученици от 8 до 12 клас на ГПЗЕ”Захари Стоянов”, изучаващи френски език, по предварително уточнен график.

В програмата са включени и организирани посещения в Чуждоезиковия център, където учениците ще се запознаят с произведения на съвременни френски автори, както и нови помагала в помощ на изучаването на френски език.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама