Проект „На училище с колело“ разработват ученици от шуменски училища

10:11, 14 мар 16 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученически екипи от СОУ „Сава Доброплодни“ спечелиха финансиране от Младежка банка – Шумен по два свои проекта - „На училище с колело“ и „Сподели своята усмивка“, който ще се разработи съвместно с екип от Езиковата гимназия в града.

Поставяне на рампа-стоянка за велосипеди в двора на училището и популяризиране на карането на велосипед сред младите хора са основните цели на проекта „На училище с колело“.

Създаване на лого на проекта, издаване на плакат и флаери, създаване и популяризиране на Фейсбук събитие, организиране на вело-поход от училището до Природен парк ’’Шуменско плато’’ с цел популяризиране на карането на велосипед са сред дейностите, които учениците ще реализират по проекта.

Всичко това ще бъде осъществено в срока от 1 до 31 март 2016 г. Общата сума е 461,50 лв.

Членовете на екипа са осмокласниците Дамян Даракчиев, Веселена  Димчева, Илиян  Илиев и Димона Лечева VІІ клас,  Александра Димова от ІХ клас и Ерхан  Халил от ХІІ клас. Илиян и Димона са съпредседатели на Училищния ученически съвет.

Подкрепа на проекта оказва  СНЦ „Училищно настоятелство при СОУ „Сава Доброплодни“.

Другият проект “Сподели своята усмивка” ще бъде реализиран от ученици от СОУ “Сава Доброплодни” и Гимназията с преподаване на чужди езици “Н. Вапцаров”.

Участниците от СОУ „Сава Доброплодни“ са Филип Стаменков от ХІ в клас, а от ГПЧЕ- Нелина Неделчева, Берна Исмаил и Ванеса Росенова от Х клас.

Чрез Фейсбук-събитие и в  двете училища по проекта се събират снимки, рисунки, стихотворения, картички за Международния ден на жената 8-ми март.

50-те най-добри творби ще бъдат предложени за закупуване  и ще бъдат подредени в базар в Регионална библиотека -Шумен на 24 март от 17,30 часа.

Събраните средства ще бъдат дарени на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа “Калинка” в  село Васил Друмев община Шумен.

Целта на проект „Сподели своята усмивка“ е разширяване на възможностите за общуване и работа с развиващи игри на децата от Центъра за деца с увреждания със седмична грижа “Калинка” в село Васил Друмев и развитие на  качествата предприемчивост, доброволчество, гражданска култура, художествени умения, съпричастност с проблемите на другите, солидарност. Общата стойност на проекта е 348 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама