Консултират безплатно възрастни с говорни затруднения

10:45, 14 мар 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възрастните хора във Варна, които имат говорно-езикови нарушения след инсулт или мозъчни травми, ще могат да получат безплатни консултации от днес до 18 март. На тяхно  разположение от 13 до 18 ч. всеки делничен ден до края на седмицата ще бъдат специалисти от Центъра за социална рехабилитация и интеграция на ул. „Тодор Димов" №30.

След предварително записване на телефони 052 809 332 и 0878 608 113 невролог, логопед, психолог и социален работник ще консултират безплатно страдащите от говорни затруднения и техните близки.  

Центърът предлага рехабилитация на хора с афазия или нарушение в способността да се формулират и интерпретират езикови символи в резултат от увреда на езиковия механизъм в централната нервна система.  Най-честата причина за подобни нарушения е инсулт, но може да се проявят и в резултат от черепно-мозъчна травма, тумор, енцефалит и др.

За изминалите 7 години от функционирането на центъра от рехабилитационните програми, помощта и подкрепата на екипа са се възползвали над 220 пациенти с различни степени на афазия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама