ВМРО пита кандидатите за главен архитект на София за гетата и строежа на джамия

10:50, 14 мар 16 / Политика 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера изпрати отворено писмо до кандидатите за главен архитект на София, в което задава два въпроса, свързани с нагласите на мераклиите за поста на Петър Диков.

Първият от тях е свързан с евентуален строеж на нова джамия в столицата, а вторият е за гетата в кв. Факултета, Баталова воденица, кв. Христо Ботев, Виетнамските общежития, ул. Градините, ул. Суходол 3.

Според Карлос Контрера никой от кандидатите за главен архитект на София не е дал отговор публично за своите виждания по тези въпроси. От партията съобщават, че общинският съветник подозирал, че кандидатите умишлено бягали от въпросите.”

Известно ми е, че над институцията главен архитект на София редовно, да не кажа перманентно, се оказва натиск да допусне строеж на втора джамия на територията на столицата. Известно ми е, че редовно вътрешни и външни фактори притискат общината, респективно главния архитект, да не се премахват незаконни постройки в циганските гета. Натискът е огромен. Поради това задавам тези два въпроса, за да има прозрачност”, аргументира се Контрера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама