Къща рухна в Русе

12:00, 14 мар 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Къща се свлече в Русе рано тази сутрин.

Имотът на улица "Балкан" в подножието на Флотската кула, която в момента е база на дежурните метеоролози и хидрометеоролози на брега на река Дунав, буквално се е свлякъл в съседния двор.

"Събудих се е около от 6:30 ч. Чу се тътен от минаващ по улицата тежкотоварен камион. Отворих вратата и видях, че дворът ми е засипан с камъни. Вдигнах си погледа и видях този ужас. Една съборена къща. Веднага се притесних, защото видях собственика снощи, че си беше вкъщи. Той е охрана в Корабната и е тръгнал 5 или 10 минути преди да се срути къщата", сподели Цанка Тодорова, в чиито двор се е свлякла съседната къща.

Тя коментира, че от 1959 г. живее в тази къща и в почти всички къщи в района имат белези от нестабилната льосова почва. Дори в нейния двор е имало голяма дупка. Родителите й обаче реагирали своевренно и оформили няколко тераси с подпорни каменни стени още преди време.

От Община Русе са реагирали своевременно, като на място е изпратен строителен инженер да констатира причините за случилото се.

"Имотът е частен и явно не е поддържан добре в годините. Чак след като е паднал и се реагира. Ангажиментите, съгласно Закона за устройство на територията, са на собственика на имота", коментира за Topnovini.bg директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама