Над 10 хил. подписа събра петиция срещу забраната за къмпингуване

12:01, 14 мар 16 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 хил. подписа са събрани в петицията „Против забраната за къмпингуване“ в peticiq.com само за два дни.

Авторите на подписката смятат да я внесат в парламентарната комисия по жалбите и петициите.

Причината за недоволство са последните идеи на Министерството на туризма да забрани тотално свободното къмпингуване, както и обнародваните вече изменения, които ограничават бивакуването и паркирането на 100 м от плажа.

„Тази петиция има за цел да си върнем правото на почивка по начин, който обичаме и не бихме позволили да ни бъде отнет, да си върнем правото на свободно къмпингуване. Всички къмпинги в страната не биха събрали всички желаещи да си починат в летните дни на палатка или с кемпер и каравана. Друг проблем е и фактът, че регламентираните за къмпингуване места са изключително ограничени - основно по Черноморието. Това би лишило всички фенове на планината да прекарат така чаканата почивка сред природата“, пишат авторите на посписката.

Според тях феновете на къмпинга не са тези, които пълнят хотелите и не са те виновни, че те остават празни. „Не ние, къмпингуващите ще плащаме за това, че управителите на хотелите не могат да привлекат почиващи и понеже не могат от тях ще се опитат от нас да събират пари. Няма да го позволим“, категорични са те.

Те уверяват, че не са тези, които изхвърлят боклуците си сред природата и оставят след себе си погром, а напротив, „всички ние се грижим там където обичаме да почиваме, а именно сред природата да е почистено! Всички почиващи сред природата, спейки в палатки, кемпери и каравани почистват след себе си!“.

Акцията върви и в едноименна фейсбук страница, където 6000 са декларирали подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама