Добрин Данев: Изграждането на пътя Русе - Велико Търново е по-належащо дори от магистрала "Хемус"

12:28, 14 мар 16 / Политика 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Измина една година от обявяването на плановете за строеж на път Русе - Велико Търново, но все още не сме наясно на каква фаза е този проект. С депутати от двата региона - Русе и Велико Търново, ще поискаме отново среща с министър Павлова, тъй като считаме, че изграждането на пътя Русе - Бяла - Велико Търново даже е по-належащо от колкото изграждането на магистрала "Хемус". Това заяви на пресконференция днес русенският депутат от БСП Добрин Данев. 

Данев коментира, че в края на миналата година е разговарял лично с министър Лиляна Павлова, и е получил уверение, че се работи по проекта и до месец трябва да бъде финализиран. В тази връзка, съвместно с депутата от Велико Търново Мариана Бояджиева (БСП), на 24 февруари депутатите са задали въпрос на каква фаза е идеята, но до този момент също не са получили отговор. Народният представител за пореден път обърна внимание, че този път се характеризира с голяма концентрация на произшествия и е особено опасен, заради което проектът трябва да е с приоритет. 

"Притеснени сме от развалянето на договорите за магистрала "Хемус", и с първоначалното обявяване на липса на финансови средства, това неминуемо ще повлияе на нашата магистрала. Затова зададохме и този въпрос, затова искаме и да сме по-активни и в двата региона, за да може наистина тези произшествия с толкова много жертви да бъдат сведени до минимум, ако изпълним нашите ангажименти към избирателя", заяви още Данев. 

От своя страна Божидар Йотов коментира и политическата дейност на партията на местно ниво, като заяви, че в момента тече пълен цикъл на отчетно-изборни събрания в партията, и в Русе вече половината структури са провели своите заседания. Има насрочена конференция за април, като тече подготовка и за висшия форум в началото на месец май. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама