Посолството на САЩ в Анкара предупредило за атентата

12:28, 14 мар 16 / Свят 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 11 март, два дни преди кървавия атентат в Анкара, посолството на САЩ в турската столица предупредило за опасност от терористично нападение. Това става ясно от изявление на чуждестранната мисия, публикувано в провила й в Туитър, цитирано от турската версия на сайта sputniknews.com.

Посолството предупредило в своя уебсайт американските граждани, намиращи се в Анкара, да избягват центъра на града заради заплаха от терористична атака. За опасността мисията научила от предупреждение на турското правителство, разпространено в социалните мрежи. Предупредени били всички американци в Турция - както държавни служители, така и частни лица, а съкщо така и турските служители на мисията.

Вчера около 18:30 кола бомба избухна между два пътнически автобуса в центъра на Анкара, близо до спирка на грандския транспорт и метрото. Целта на атаката била максимално много цивилни жертви, обяви вътрешният министър Ефкан Ала. Според разследващите атентаторите са мъж и жена, като и двамата са загинали по време на атаката. Жертвите до момента са 37, а над 125 души са ранени. 19 от тях са в тежко състояние.

Основните подозрения за извършители на атаката падат върху Кюрдската работническа партия ПКК или свързани с нея групировки. 

Това е третият взрив в Анкара в рамките на последните пет месеца, отбелязват турските медии.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама