„Бетономорие“ кани Ангелкова и Зеленогорски в кемпер и палатка

12:39, 14 мар 16 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Бетономорие“ кани министъра на туризма Николина Ангелкова и шефа на комисията по регионална политика в НС Найден Зеленогорски да се запознаят отблизо с къмпингуването. Идеята на фейсбук общността е двамата да посетят някой от кемперите, които излязоха тези дни на протест, за да видят какво представлява този вид туризъм, който те искат да забранят в цялата страна. Готови са да им осигурят и достъп до каравана и палатка.

Целта е министърът и депутатът да се убедят лично, че този вид туризъм не само не е опасен за природата, но и полезен за нея и за хората, които го практикуват.

„Това е избор, повлиян от натовареното ни ежедневие, заобиколено от напрежението на града. Ние сами предпочитаме да притежаваме подвижен дом, с повече или по-малко условия, но винаги с идеята да отидем дори и само за един уикенд някъде, където липсва депресията на високите сгради, колкото и красиви да са те. Не съществува друго такова усещане като това да се събудиш и излизайки на чист въздух с чаша кафе да виждаш само естествена природа. Къмпирането във всяка негова форма е терапия. Елате и го усетете, дори и в големия град“, пишат от „Бетономорие“.

Поводът е готвените промени в Закона за туризма, с които се забранява напълно свободното къмпингуване, както и обнародваните поправки в Закона за Черноморското крайбрежие, с които не се разрешава бивакуване и паркиране на по-малко от 100 м от плажа. Глобите за това президентът атакува пред Конституционния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама