118 глоби са наложени в Шуменско при четири специализирани полицейски операции

12:46, 14 мар 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
118 глоби с фиш за различни нарушения са наложени по време на четири специализирани полицейски операции, проведени за седмица на територията на област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

По време  операциите за противодействие на битовата престъпност и за недопускане на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства са проверени 709 лица, 60 от които криминално проявени. Извършена е проверка на 259 моторни превозни средства. От 7 март до днес са констатирани 216 нарушения. Съставени са 94 акта за установени административни нарушения. 52 от тях са по Закона за българските лични документи, 23 по Закона за движение по пътищата, по Кодекса за застраховането са съставени 4 акта, два по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ) и два по Закона за гражданската регистрация. По 218 “б” от НК (за дребни кражби) са съставени 6 акта.

В рамките на операциите в Шуменско са проверени 78 питейни заведения. В кръчмите са установени трима непълнолетни.

В рамките на операциите е образувано е бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол, започнати са други четири досъдебни производства.

Проверените обекти по Закона за частната охранителна дейност през седмицата са 10.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама