Оставиха в ареста ученикът убил възрастна жена в Медникарово

13:02, 14 мар 16 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража“ постанови днес Старозагорският окръжен съд за 19-годишния Румен Мариев Славов от  гълъбовското село Медникарово.

Той е привлечен като обвиняем за убийството на 85-годишната баба Каля от същото село.

Срещу Румен е повдигнато обвинение за  умишлено умъртвяване, с цел да се прикрие друго деяние -  блудство, престъпление по чл.116 ал. 1 точка 8 от Наказателния кодекс.  Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или най-тежкото- доживотен без замяна.

Според съдия Ива Стефанова, постоянния арест е постановен, заради обосновани предположения, че обвинявемият може да се укрие и да извърши друго престъпление.

До момента е установено, че на 4 март т.г.,около 18 часа, Румен,влязъл в дома на баба Каля, която живеела сама. Младежът я ударил по главата, след това блудствал с нея, после да я удушил. На следващия ден около 11,40 часа, 85-годишната жена е била открита мъртва от съседка, която й оказвала помощ в домакинството. 

Румен е задържан на 11 март в Медникарово. Направил е самопризнания пред разследващ полицай в присъствието на адвокат, днес е дал обяснения и пред съдия.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама