Солени глоби грозят вандалите в парка в Добрич

13:29, 14 мар 16 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалата седмица Общината е получила доста жалби във връзка със състоянието на градския парк и ремонтните дейности, които се извършиха там, както и последващото стопанисване, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Той посочи, че паркът е бил приет с протокол, но към момента той не е подписал удостоверение за добре изпълнена работа на изпълнителя. Причината е, че има нередности, които трябва да се отстранят. Кметът даде като пример немонтирани осветителни тела на игрищата, както и настилки на площадките, дефектите на които трябва да се отстранят. Имаме уверението на фирмата, че в най-кратки срокове, стига времето да позволява, тези проблеми ще бъдат отстранени, каза Йорданов.

През последните седмици има и случаи на вандалски прояви в парка включително хвърлени в езерото пейки.

„Искам да уверя, че всеки, който бъде хванат на място да извършва вандалски прояви, ще бъде санкциониран най-строго, според наредбите на Общината“, увери кметът. Той е провел разговори с полицията, с охранителната фирма, за да са по-активни и да не се позволява рушене на това,    което е постигнато до момента.  Глобите, според Общинската наредба за обществения ред, са от 100 до 300 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама