Разследват инцидент с участие на полицейски служител от Шумен

13:36, 14 мар 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководителят на Областната дирекция на МВР-Шумен (ОД на МВР-Шумен) е разпоредил проверка за инцидент с участие на служител на  дирекцията. Това съобщиха от пресцентъра на силовото ведомство в града.

Малко след 19 часа вчера в  дежурната част на Районно управление- Шумен, служител от ОД на МВР в града подал сигнал за инцидент. Обяснил, че в почивния си ден пътувал по автомагистрала “Хемус” от Варна към Шумен. В района на Провадия многократно бил засичан от водач на лек автомобил „Пежо 508” с варненска регистрация, а малко по-късно бил блъснат отзад от същата кола. Същевременно водачът на пежото  подал сигнал чрез телефон 112 и обяснил, че е блъснал автомобил, тъй като шофьорът му е спрял рязко. Малко след това отново набрал тел. 112 и съобщил, че водачът на ударената кола стрелял по автомобила му. 

Двамата шофьори били спрени за проверка на пътен възел Каспичан от полицейски служители на Районно управление-Нови пазар. При направения първоначален оглед от служители на автопатрулния екип, следи от използване на огнестрелно оръжие по пежото не са открити.

Тестът за алкохол на водачите е отрицателен.

Двамата са дали показания, полицейският служител отрича инцидент със стрелба и доброволно е предал личното си оръжие, в случай, че се налага да бъде направена експертиза.

Работата по изясняване на случая продължава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама