Задължителният вот отпада на второ четене, прогнозира Даниел Вълчев

13:51, 14 мар 16 / Политика 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Нямам съмнение, че на второ четене на промените в Изборния кодекс ще отпадне текстът за задължителното гласуване”, каза пред БНР проф. Даниел Вълчев от “Движение България на гражданите”.

“Големият проблем с изборите в България не е ниската избирателна активност, а контролирания вот. Това, което ДБГ ще се опита да направи, а, надявам се, и другите формации, е да мине анкорупционният закон. Много е важно дали заедно с ГЕРБ ще успеем да направим промени в изборното законодателство, които да ограничат безобразията по време на изборите – контролираният вот, манипулациите и фалшификациите”, каза той.

В коментар за вчерашния форум на ДСБ, проф. Вълчев коментира, че решението за оставане в рамките на Реформаторския блок е очаквано. “През последните месеци социологията ясно показа, че нов проект, предлаган от Радан Кънев, се колебае някъде около или под статистическата грешка. В момента, в който се разбра, че г-н Кънев не може да оглави еднолично РБ, изведнъж всякакви проблеми започнаха да се появяват. Ние отвън изглеждаме като някакви хора, които собствените си работи не могат да решат, а камо ли да решат работата на хората”, заключи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама