Пловдивска област е на първо място в страната по еднодневни трудови договори

13:55, 14 мар 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивска област е първенец в страната с най-много сключени еднодневни трудови договори за заетост. През изминалата година общо те са 19 хил., съобщи Бойко Недялков от ръководството на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Това стана ясно на среща днес между представители на ръководството на АИКБ и бизнеса от област Пловдив. На форума бяха представени Оперативните програми за новия програмен период, както и индикативните програми за отваряне на процедурите за кандидатстване през 2016 г. Разяснени бяха и подробности около схемите, по които бизнесът е бенефициент.

Извоюването на правото на еднодневните договори е сред положителните промени в законодателството, които са постигнали АИКБ, сподели още Недялков.

АИКБ работи последните 20 години в полза на българския бизнес като инициира множество срещи, дискусии и форуми, насочени към изграждане на по-добър бизнес климат с предста­вители на законодателната и изпълнителната власт, включително с комисиите на Народното събрание, с Министерски съвет и всички ресорни министерства, с Комисията за финансов надзор, Агенцията по заетостта, Агенцията за прива­тизация, Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и други, както и с представителите на български и международни финансови институции и организации, на парламентарно представените политически сили и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама