Стартира благотворителната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“

14:15, 14 мар 16 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 14 март стартира вече традиционната благотворителна кампания „Колело за смет, за дете велосипед“, чиято основна цел е да осигури безплатни велосипеди за деца от бедни семейства. Тази година шанс за желания подарък получават малчугани от Кнежа, Попово, Лом, Нова Загора и Кубрат, а организатори са 1Байк.бг

Кампанията ще премине в три етапа:

1. Дарение на велосипеди (може и стари, счупени) от желаещите да се включат в инициативата. Допустими са всякакви размери, тъй като децата са на възраст от 3 до 18 години.

2. Ремонтиране на получените колелета. Дейностите по въвеждането им в изправност ще се осъществява от доброволци, а подкрепа е е осигурена от Drag Bicycles ,  Imaginarium и Институт “Cervantes”, Сдружение МОГА.

3. Кампанията ще приключи при съвместна дейност с Дирекциите за закрила на детето по населените места, от които малчугани ще могат да кандидатстват за велосипед. От Закрила на детето ще изготвят списъците с отговарящи на условията деца, а от 1 до 5 юни ще бъдат организирани дарителски събития.

“Колело за смет, за дете велосипед” е нашата инициатива за деца от семейства, които нямат финансова възможност да купят велосипед. Започнахме я през 2015 година, защото знаем колко емоции носи велосипедът и какво възпитава у бъдещите големи хора. Искаме и тези, които нямат и не могат да си позволят велосипед, да се докоснат до чувството на свобода и усещането, че могат да надскочат ограниченията и да постигнат мечтите си. Животът ни среща с такива хора, но ни се иска да виждаме все повече от тях“, казаха организаторите и припомниха, че миналата година бяха дарени повече от 100 велосипеда.

Пълна информация за благотворителната кампания може да получите на сайта на организаторите 1bike.bg –> Колело за смет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама