Чисто нови автобуси тръгват по 8 линии на градския транспорт в Пловдив

14:32, 14 мар 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Превозваческите фирми, които спечелиха обществената поръчка за 8 линии от градския траспорт в Пловдив, ще могат вече да сключат договори с Общината, след като изтече срокът за обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията. "Няма внесена жалба във Върховния административен съд, така че няма никакви пречки да финализираме процедурата с изпълнителите", поясни кметът Иван Тотев.

По осемте линии ще се движат изцяло нови автобуси, увери Тотев. В обявената поръчка с най-голяма тежест бяха критериите за годината на производство на автобусите, както и екологичността им.

Казусът възникна още в началото на 2014 г. във връзка с изтичането на договорите с превозвачите по 8 от т.нар. линии на Ангел Батаклиев - с номера 9, 11, 25, 36, както и за17, 21, 26 и 113. Община Пловдив обяви процедура по Закона за обществените поръчки, която бе първата в страната от този тип за възлагане на транспортна услуга. Досега всички договори са сключвани след провеждане на конкурс.

"Беше много важно тази процедура да се финализира, защото е основата на предстоящите контракти, които следва да подпишем за договорите, изтичащи през 2017 г.", поясни кметът. Тези договори са за най-малко 10 линии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама