НАП-Бургас: 5 % отстъпка очаква всеки, който подаде декларацията си по интернет до 31 март

15:01, 14 мар 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всеки, който подаде декларациите си по електронен път до 31 март тази година, може да ползва 5 % отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Това съобщиха от териториалната дирекция на НАП в Бургас. Важно допълнително условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е почивен ден - Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

От началото на кампанията в НАП - Бургас са получени над 4500 подоходни декларации, 2152 са подадени по електронен път. Повече от 30 000 са издадените персонални идентификационни кодове, като само от началото на годината те са над 1200. В териториалната дирекция на приходното ведомство до края на кампанията очакват повече от 20 000 декларации на физически лица.

От НАП Бургас апелират да не се изчакват крайните срокове, а активно да се използват алтернативните, електронни начини за контакт с приходната администрация, като по този начин клиентите ще спестят и време и средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама