"14 юни" критикува Кънев с цитат на Бенджамин Франклин

15:10, 14 мар 16 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новосформираната партия „14 юни“, родена от активисти от протестите срещу кабинета „Орешарски“ и избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС, разпратиха отворено писмо до медиите, в което остро критикуват решението на ДСБ да остане в рамките на Реформаторския блок. То бе взето вчера на Национално събрание на „тъмносините“.

„Трудно може да се дефинира точният смисъл на шизофренната позиция да останеш в уродливата управляваща коалиция като опозиция. Още по-трудно е да се повярва на искреността на аргумента, че това се прави с цел реформиране на Блока. Господин Кънев, този филм вече го изгледахте и видяхте края му, а сега искате втори дубъл и очаквате да ви повярваме?“, пишат те.

От „14 юни“ твърдят, че „много десни избиратели“ реагирала с „крайно разочаровани и окончателно снемане на доверието от ДСБ“. “За жалост също разбрахме, че последният останал в парламента политически субект, с който беше теоретично възможно да водим диалог, премина разделителната линия, която не желаем да прекрачим. Защото властта за нас не е самоцел. Ние не се готвим за власт, готвим се за работа“, гласи още съобщението, което завършва така: „Както е казал Бенджамин Фраклин: „Който жертва свобода за сигурност, не заслужава нито едно от двете”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама