Властта предизвика гнева и на риболовците

15:40, 14 мар 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Законовата забрана за свободно къмпингуване предизвика гнева и на риболовците, които ще се включат в протестите в цялата страна, става ясно от публикация на bigfish.bg.

Новината е публикувана преди разговора на премиера Бойко Борисов с Борислав Сандов и обещанието за отмяна на забраната.

Риболовците се очаква да се включат в протестите в страната тази вечер.

Те припомнят, че недоволните се събират от 18.30 часа пред президентството, „за да преборят намерението на управляващите да лишат въдичарите от изконното им човешко право да прекарват свободното си време на каравана или палатка край язовирите и реките“.

Рибарите са категорични, че няма как държавните чиновници да ги принудят да плащат на мутробароните и техните хотели, които и без това вредят и загрозяват природата.

„ Управниците вече взеха да бият отбой, въпрос само на време е да си отстоим правата!“, категорични са те. Припомнят, че това ще бъде четвъртият рибарски протест в последните няколко дни - от Централната рибноопазваща организация се вдигнаха на бунт срещу бракониерите. На протеста си на язовир „Копринка” дадоха два месеца срок на властите да се справят с мрежарите, токаджиите и всички видове крадци на риба. От Федерацията на мухарите в България, клубовете „Стари видри”, „Балканка” и др. пък се вдигнаха на битка срещу изграждането на два ВЕЦ-а на Малък Искър при Своде и на Златна Панега при Румянцево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама