С конкурс и маскарад несебърлии отпразнуваха Сирни Заговезни

16:09, 14 мар 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Несебър християнският празник Сирни Заговезни бе отбелязан с маскарад и конкурс за най-атрактивен костюм, съобщиха от пресцентъра на местната Община. Конкурсът бе организиран за поредна година от читалището „Яна Лъскова - 1905"

Малко преди началото в неделя следобед, деца и възрастни, облечени в причудливи костюми, направиха традиционната обиколка на града, за да прогонят злите духове и сили. Празникът започна с прошка, а после като в шарен калейдоскоп на сцената на читалището се заредиха популярни образи, любими филмови и приказни герои. Цветната палитра от оригинални и майсторски направени костюми на вещици и феи, скелети, елфи и много други познати и непознати герои, затрудни журито.

Според възрастта си участниците в конкурса за най-атрактивен костюм бяха разделени на групи, като за всяка от тях организаторите бяха  подготвили по три награди за първо, второ и трето място.

За първи път тази година в мероприятието взеха участие и представители на Българо-гръцко дружество „Аполония” – Созопол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама