Съюзът на журналистите против сливането на БНР и БНТ и закон за медиите

16:10, 14 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на българските журналисти (СБЖ) категорично се противопоставя на предложението за обединение на БНР и БНТ. Това се казва в позиция на организацията, публикувана на интернет страницата й.

„Обезпокоени сме от намеренията на законодателите да наложат свръхрегулация в обществените медии и да приемат Закон за медиите, който да постави под държавен контрол печата и интернет изданията. Настояваме да бъдат защитени журналистите и правото им на труд, свободата на изразяване и плурализмът на мнения“, смятат още от СБЖ.

Те допълват, че спазването на нормите на саморегулация на журналистическата професия гарантира правото на медиите да работят без цензура и правото на обществото да получава и разпространява достоверна информация.

От съюза организират дискусия по темата  ”Регулация и саморегулация на медиите. Гледната точка на СБЖ по повод дискусията в парламента” на 25 март.

Новината за сливането на националните радио и телевизия и за намерението за закон за медиите беше съобщена на кръгла маса в парламента на тема „Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама