Започнаха проверки на речните корита в община Търговище

16:11, 14 мар 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Речните корита и прилежащите им площи в селата Съединение, Бистра, Давидово, Ралица и кв. “Бряг” са почистени в рамките на населените места.

Това установи комисия от представители на Община Търговище, почистващата фирма БКС и кметовете по места в първия ден от проверките, разпоредени от кмета д-р Дарин Димитров.

До 21 март 2016 г. ще бъдат инспектирани речните корита и дерета в границите на всички населени места от общината, за да се гарантира сигурността на населението при евентуално повишение на водните нива.

“При констатиране на нередности ще бъдат взети допълнителни мерки”, съобщи ст. експерт „Опазване на околната среда“ Йоана Стефанова.

Населените места от общината са разделени на 6 групи, които се проверяват по график, утвърден от кмета.

Утре ще бъде проверено състоянието на речните корита в още девет села на община Търговище, между които Драгановец, Преселец, Вардун, Стража.

Кметовете на селата отговарят за състоянието на речните корита в населените места. Те извършват контрол и на деретата извън селата, които са ангажимент на държавата.

Общинската фирма БКС също започна почистване на коритата на  реките Врана и Сива. Реките са разделени на участъци, по които се работи по утвърдени  дати. Срокът за приключване на дейностите по премахване на клони и отпадъци от коритата е до началото на април.

Графиците са публикувани на сайта на Общината.

На 6 април в населените места от общината се очаква проверка от  Регионалната инспекция  по околната среда и водите в Шумен.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама