Лекарите в Добрич спасиха малкия Исус

16:14, 14 мар 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13-годишният Исус е изписан от болницата в Добрич, където в продължение на седмици лекарите се бориха за живота му, след като бе получил усложнения от грип. След като състоянието му бе стабилизирано, той е изписан в края на миналата седмица, съобщи за Topnovini.bg завеждащият Детско отделение д-р Йовчо Йовев.

Исус е едно от шестте деца от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, които в края на януари-началото на февруари бяха приети в болницата в Добрич след усложнения за грип. Той, заедно с друго дете, бе приет в тежко състояние, с опасност за живота. Над шест седмици момченцето бе в реанимация и на командно дишане. Дни по-късно бяха приети още четири деца от същата къщичка в центъра. Другото дете – 13-годишно момиче, което бе с опасност за живота, почина в нощта на 6 срещу 7 февруари. За него бе потвърден вирусен щам А /H1N1/ или свински грип. Другите четири деца бяха излекувани и изписани.

Медиците не даваха големи надежди за Исус, който също е с множество увреждания. Всички тези деца, преди настаняването им в ЦНСТДМУ са били в дома в с. Крушари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама