Предприемачи от Сливен взеха участие в национален форум

16:22, 14 мар 16 / Политика 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на Предприемачи ГЕРБ Сливен взеха участие във форум на Предприемачи ГЕРБ под  надслов „Предприемачество – двигател за развитие на България". Събитието се проведе в Хасково  на 12 и 13 март 2016.

На мероприятието се обсъдиха теми, свързани с взаимодействието между бизнеса и държавата, финансовите инструменти в подкрепа на предприемачите, предоставяни чрез национални и европейски програми, както и сътрудничеството между различните организации на партия ГЕРБ. В дискусиите участваха над 130 членове на Предприемачи ГЕРБ от цялата страна. Форумът беше открит от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и от председателя на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова. По време на събитието вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев представи възможностите за получаване на европейско и национално финансиране за предприемачи. Възможностите за бизнеса в прилагането на политиките за околна среда се представи от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева разясни възможностите за развитие в земеделието. Лектор на форума бе и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и член на НИС на ПП ГЕРБ Ева Паунова.  От организацията на Предприемачи ГЕРБ Сливен във форума участваха четирима представители, председателят на структурата Николай Колев, секретарят Тодор Иванов и двама от членовете Денчо Денчев и Павлин Дойчев. Според Николай Колев основната цел е да се работи за икономическа реализация на бизнес идеи, с цел положително развитие на страната. Колев добави, че ГЕРБ дава възможност на бизнеса от цялата страна да взаимодейства помежду си, чрез комуникация между различните бизнес организации.

На форума в Хасково гост беше и министър - председателят Бойко Борисов,  който коментира темата за бежанците, споразумението с Турция, пазара на труда и усвояването на европейските фондове Премиерът призова родните предприемачи да създават работна среда и продукция, която да носи висок брутен вътрешен продукт за страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама