Димитър Вергиев: Глупостите в социалните мрежи са голяма клевета (аудио)

16:26, 14 мар 16 25 2183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Написан неверен статус във фейсбук си е клевета, защото го чете всеки. Може да си направил хиляда добрини, но като го видят хората и си казват „този е такъв“.

Това заяви пред Topnovini.bg доц. д-р Димитър Вергиев, който в момента е преподавател в Техническия университет в София. Той коментира случая с делото, което е завел срещу бургаския журналист Божидар Божков за написан статус във фейсбук, който според него го клевети и му уронва престижа.

„В социалните мрежи е много по-голяма обидата, отколкото да ме спре на улицата и да ми каже какво мисли за мен. Защото ми го казва на четири очи, скарваме се и никой друг не разбира по-нататък. Докато в интернет за това научават милиони хора“, каза Вергиев.  

Доцентът твърди, че причината за делото е именно написаното във фейсбук, а не това, което Божков е писал преди 15 години къде и какво е работил навремето. Самият Вергиев не отрича, че е бил в СИК, защото това е бил начинът да си изкарва хляба в онези времена.

По думите му, негов познат журналист е видял статия на Божидар Божков в интернет и сам му се е обадил с искане да я изтрие, без самият Вергиев да знае за това. Вместо да я премахне, Божков е написал статус във фейсбук, който според доцента е с невярно съдържание по негов адрес. Затова е решил да заведе дело за клевета срещу Божков.

Димитър Вергиев твърди, че не е познавал Божидар Божков отпреди, никога не го е срещал и го е видял за първи път в съдебната зала на 8 март, когато е започнало делото.

„Аз нито съм говорил с него, нито му знам телефона, нито нищо. Кой твърди, какво твърди за изтриване - аз не знам. Въпросът е, че той пише клевети по мой адрес. Това е“, заяви Вергиев.

Доцентът е категоричен, че няма намерение да прави извънсъдебно споразумение с човек, който го клевети публично.

„Ако седна аз да говоря по ваш адрес глупости, да ви набеждавам, вие как ще действате, обяснете ми. Няма ли да ме осъдите?“, попита реторично Вергиев.

Пълния коментар на Димитър Вергиев чуйте в прикаченото аудио!

Мнението на Божидар Божков по темата прочетете ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама