Двойно се увеличиха болните от вирусни инфекции в Добрич

16:27, 14 мар 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почти двойно увеличение има на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Добрич през последната седмица в сравнение с предходните седем дни. Това сочат данните на Информационната система за събиране и анализиране на данни за заболяемостта от грип и ОРЗ в България.

Според тях, в периода 7-13 март в наблюдаваните лекарски практики са регистрирани 72 заболели, като най-многобройни са във възрастовата група 5-14 години – общо 34. Сред най-малките – до 4 години, заболелите са 19. Няма нито един болен сред пенсионерите. Заболяемостта за областта за последната седмица е 82,02, но под средната за страната, която е 108,33. Най-висока тя е в Габрово, където е 219,6. В много области е над 110.

Нивото на заболяемостта за областта, макар и по-високо от предходната седмица, не е необичайно за периода. То е далеч под средното за страната. По-скоро необичайни бяха ниските нива – заболяемост от 47,75, в дните от 29 февруари до 6 март, коментира за Topnovini.bg директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова.

Тя каза още, че има вируси, които са с различна симптоматика, но в областта няма изолиран различен щам на грип, освен А H1N1 или свински грип.

Няма значителна промяна на ситуацията в детско отделение на МБАЛ – Добрич, посочи завеждащият д-р Йовчо Йовев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама