Пуснаха от ареста старозагореца подал сигнал за бомба на летище София

16:43, 14 мар 16 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парична гаранция от 1000 лв. определи днес Старозагорският районен съд за 20-годишния старозагорец  Ангел Генов,  който е автор  на лъжливия  сигнал за бомба на летище София.

На 09.03.2016 г. в 21.27 часа на тел.112 е подадено злоумишлено анонимно телефонно обаждане за поставено самоделно взривно устройство на Аерогара - София. Мъжки глас съобщил, че след 30 минути на летището ще гръмне бомба.

Установено e, че обаждането е постъпило от обществен телефонен апарат, намиращ се  в  Стара Загора, на бул. "Цар Симеон Велики" 142 и негов автор е Ангел .

Той е бил задържан на 12 март и срещу него е повдигнато обвинение по чл. 326 ал.2 от Наказателния кодекс за извършено телефонно обаждане, с което е предал невярно повикване за тревога и от деянието са настъпили значителни вредни последици. За това престъпление наказанието е до 5 г. затвор и глоба от 500 до 2000 лв.

Срещу Ангел  се води  води още  едно досъдебно производство за държане на канабис.

По време на съдебното заседание стана ясно, че Ангел е дал подробни обяснения за деянието си. Той обяснил, че е бил афектиран, затова се обадил.  

„Много съжалявам, покайвам се. Няма да се укрия. Никога повече няма да направя подобно нещо”, каза пред съда обвиняемият. Той помоли да бъде пуснат от ареста, за да помага на родителите си, които били възрастни. Ангел работи в един от най-големите заводи в Стара Загора. Пред съдията той обясни, че получава заплата от 500 до 800 лв. месечно.

Съдията прецени, че няма опасност да се укрие, има постоянен адрес и постоянна работа, направил е самопризнания и съдейства на разследването.  Освен това към момента има само едно досъдебно производство срещу него, поне засега няма и данни да са претърпени големи вреди от летище София. Затова и постанови мярката парична гаранция.

Решението  може да се протестира в тридневен срок  пред  Окръжния съд в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама