Учители от НХГ "Димитър Добрович" – Сливен на протест

16:44, 14 мар 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На предупредителен протест излизат от днес учителите от Националната художествена гимназия  „Димитър Добрович" – Сливен. Исканията им са за смяна на директорката на специализираното училище Пенка Кушкиева. В разпространено писмо до медиите се казва:

Уважаеми ученици, уважаеми родители!

Учебно-възпитателният процес в НХГ „Димитър Добрович" е в риск!Знаете, че 84% от колектива е свалил доверието си от административния си ръководител П. Кушкиева и иска нейната оставка. Направихме го, защото управленските и решения рушат основополагащи за образователната система принципи, като коректно регистриране на присъствия и отсъствия, безпристрастно оценяване знанията и уменията на учениците, равенство пред закони, норми и правила.

Вместо това се толерира неравнопоставеност както между учениците, така и между учителите. Насилвани сме да работим в среда, базирана на симпатии, антипатии, привилегии и незачитане на колективните органи за управление. При такива условия нито ние можем ефективно да разгърнем преподавателските си способности, нито нашите ученици - ваши деца, да се обучават и израстват като творци и личности.

От 29 февруари, вече две седмици, ние изразяваме символично протеста си. Информирали сме за проблемите си Министерството на културата, националния омбудсман, областния управител, кмета на Сливен, председателя на Общинския съвет - Сливен, началника на РИО – Сливен.

Безразличието на директора, мудността на висшестоящата институция, липсата на обратна връзка, липсата на ясно поети ангажименти и срокове за тяхното изпълнение нагнетяват опасно атмосферата в НХГ – Сливен.

Принудени сме от 14 март 2016 година да преминем от символични към предупредителни, а при необходимост към ефективни протестни действия.Правим го в името на общността, градена тридесет и пет години – Национална художествена гимназия – Сливен!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама