КАТ със засилена проверка за колани

16:45, 14 мар 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
КАТ започва засилена проверка за използването на обезопасителните колани в моторни превозни средства, предупреждават от МВР. В рамките на операция на TISPOL, от 14 до 20 март,  пътните полицаи ще проверяват и ползването на обезопасителни каски от мотористи и техните спътници.

По инициатива на TISPOL, на територията на всички  държави-членки на европейската организация, ще се проведе полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверките ще се съсредоточат върху използването на обезопасителните колани от водачи и пътници в моторни превозни средства, на детските обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите, както и на обезопасителните каски от мотористи и техните спътници.

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на МПС и пътниците и осъзнаването, че неизползването на обезопасителните средства значително увеличава риска от настъпването на сериозно увреждане или смърт при възникване на пътен инцидент. 

В рамките на предприетата операция ще се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама