Димитър Танев: Очакваме публично извинение на ръководството на ДСБ

17:13, 14 мар 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Очакваме публично извинение от ръководството на Демократи за силна България (ДСБ) за вчерашното отношение на неуважение към съпредседателя на Реформаторския блок Найден Зеленогорски”, каза днес в Стара Загора Димитър Танев, зам.-председател на „Движение България на гражданите” и депутат от Старозагорския регион.  

Като „поглед наляво" пък определи Танев поздравителното слово  към делегатите на лидера на „Движение 21" Татяна Дончева и радушния й прием на форума.

Според Танев, Реформаторският блок няма да подкрепи задължителното гласуване в Законопроекта за изменение на Изборния кодекс. „За нас е неприемливо да се глобяват хора, защото не са гласували”, обясни депутатът.

„Ще настояваме за публично извинение, защото Найден Зеленогорски е доказан десен лидер с три сериозни мажоритарни избора зад гърба си и политик, който винаги е бил обединител на Дясното. Смятам, че следващите общи стъпки минават през загърбване на лицемерната двойственост и спазване на правилата”, категоричен бе Танев.

Той заяви още, че големият проблем на изборната система у нас не е избирателната активност, която и така е близка до тази другите европейски страни, а размерите на купения и корпоративен вот и общо над 1 милион „мъртви души" в изборните списъци. Според него, отмяната на номерата на партиите в изборната бюлетина и въвеждане на машинното гласуване и машинното преброяване на бюлетините са далеч по-разумни предложения, които Реформаторския блок внесе и ще настоява да останат при второто гласуване на Изборния кодекс.

„Законът за противодействие на корупцията по високите етажи на властта,който е на публично обсъждане до 16 март, е ключова политика за Реформаторския блок”, каза още Танев. Той създава Единно бюро за борба с корупцията, което да обедини сега съществуващите Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, БОРКОР и звеното в Сметната палата, което приема и проверява имуществените декларации.

Танев бе категоричен, че Реформаторският блок ще излъчи единна кандидатура за президентските избори и разговори за това вече се водят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама