2 млн. лв. дава „КонтурГлобал Марица-изток 3” за социални проекти в Гълъбово

17:30, 14 мар 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„КонтурГлобал Марица-изток 3” поднови днес дългосрочното си споразумение с община Гълъбово, което предвижда годишно да бъдат финансирани социални проекти на стойност до 500 000 лв.”, съобщиха от енергийното дружество, което е собственик на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3” край село Медникарово.

Общо 2 млн. лв. за социални инвестиции са планирани по новото четиригодишно споразумение, което ще действа до края на 2019 година. По първато вече са успешно  реализирани повече от десет съвместни проекта.

 „Глобалната ни стратегия за развитие на бизнеса се основава на принципа за подобряване на работната среда и повишаване на качеството на живота, като предложим надеждна и достъпна електроенергия, насърчим икономическия растеж и допринесем за социалното благополучие. Ангажираме се да направим по-добри местата, където работим, защото и ние сме там. В качеството ни на голяма компания в град като Гълъбово и регион Стара Загора, е неизбежно да се превърнем в истински лидер в корпоративните социални инвестиции на местно ниво. КонтурГлобал активно и с желание поема своята роля и отговорности в тази посока. Подновяването на Споразумението с община Гълъбово е потвърждение на този дългосрочен ангажимент. Гордеем се с положителното въздействие, което оказваме върху общността в Гълъбово в сферата на образованието, здравеопазването и безопасността, социалното сближаване и сигурност на отделната личност, включително достъпа до зелени и безопасни обществени пространства, като насочваме вниманието си специално към хората и общностите в неравностойно положение", каза при подписването Гари Левсли,  изпълнителен  директор на „КонтурГлобал Марица-изток 3”.

“Това споразумение надхвърля обичайните отношения между голям инвеститор и община. Това е дългосрочно партньорство в едни от най-важните социални направления като спорт, образование, култура. Затова смело мога да заявя, че в лицето на КонтурГлобал виждам партньор, който изпълнява ангажимента си не само към общината, но и към цялата местна общност”, заяви кметът на общината Николай Тонев.

При изпълнението на проектите, както и досега компанията, при възможност, ще използва местна работна сила, като насърчава и въвлича местното предприемачество. Финансираните проекти ще са с цел укрепване на физическото състояние на младежта, подкрепа на културата и здравеопазването, както и подкрепа на социално слабите и хората в неравностойно положение. Те също ще спомогнат за подобряване на условията и по-добро оборудване и поддържане на обществени места като училища, болници, детски градини, социални центрове. Споразумението покрива цялата територия на община Гълъбово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама