Съветници искат извънредна сесия заради концесията на стадион „Лудогорец Арена”

17:45, 14 мар 16 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съветниците от Реформаторския блок Иво Димитров и Джипо Джипов внесоха днес в деловодството на общината искане до председателя на Общинския съвет Надежда Радославова за провеждане на извънредна сесия. Документът е подписан от 14 общински съветници от всички политически сили. Освен тях двамата под документа са се подписали Стоян Димитров, Милена Орешкова, Веселин Спасов, Митко Ханчев, д-р Красимир Петров, Калоян Монев, Рейхан Вели, Божинел Христов, д-р Левент Апти, Петя Ангелова, Таня Тодорова и Илия Илиев.

Искането за свикване на извънредна сесия е във връзка с докладната записка на кмета на общината д-р Валентин Василев за отдаване на концесия на стадион „Лудогорец Арена”, която беше отложена за следваща сесия.

„Смятаме, че този въпрос е изключително важен за града и общината и трябва да бъде разгледан в най-кратък срок”, коментира Димитров. Той посочи, че според правилника председателят на Общинския съвет трябва да се произнесе с решение по искането в седемдневен срок, считано от датата на внасянето му в деловодството на местната администрация.

“Предвид големия обем на обсъжданите въпроси в отложената за гласуване докладна на кмета за процедурата по концесия и необходимостта от сериозна дискусия, е обективно невъзможно произнасянето на ОбС да стане в рамките на редовно заседание”, отбеляза Димитров. По думите му е необходимо да се проведе извънредно заседание на съвета само по тази докладна записка.

Общинският съветник добави, че в края на миналата седмица докладната е разгледана на съвместно заседание на комисиите по собственост и по законност в местния парламент. Членовете на двете комисии са направили редица предложения за изменения, така че да може тя да бъде работеща докладна записка, която да осигури  възможности стадиона да бъде концесиониран. Иво Димитров изрази надежда, че този път всички общински съветници ще проявят разум, ще се отнесат съвсем добронамерено и ще гласуват в полза на общината. „Трябва всеки един местен патриот да направи така, че в рамките на закона да можем да осигурим на най-подходящия концесионер възможност да продължи да радва с футболните си успехи разградчани”, каза още общинският съветник.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама